facebook  twitter

Dodijeljene godišnje nagrade za volonterizam

05 dec 2019
119216 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet-Zid dodijela je godišnje nagrade za volonterizam u srijedu 4. decembra 2019, povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera.

ADP Zid, u saradnji sa Fondacijom Petrović Njegoš, nagrađuje one koji su zalaganjem doprinijeli afirmaciji, promociji i razvoju volonterizma, ali naročito one koji su vlastitim primjerom pokrenuli zajednicu i cjelokupno društvo.

Godišnja nagrada za doborovoljni aktivizam dodjeljuje se u cilju povećanja vidljivosti doprinosa razvoju koncepta i promociji vrijednosti dobrovoljnog aktivizma. Nagrada može da bude dodijeljena pojedincu/ki, organizaciji civilnog društva, kompaniji, medijskoj kući ili instituciji koji su svojim zalaganjem doprinijeli razvoju volonterizma u Crnoj Gori. Nagrada je dodijeljena u dvije kategorije: volonter godine i godišnja nagrada za doprinos razvoju volonterizma.

Godišnja nagrada za doprinos razvoju volonterizma pripala je Sportskom ribolovnom društvu "Lipljan" iz Pljevalja, a nagrada za volonterku godine pripala je Ljubici Nikolić. Posebna priznanja uručena su Udruženju “Žene Bara” i NVO "Izvor života".

 

Više informacija na linku: https://www.mina.news/crnagora/dodijeljene-nagrade-za-godisnji-volonterizam