facebook  twitter

Preduzetništvo za mlade

Da šanse postoje i da ih treba iskoristiti govori nam Dijana Krkotić koja će u naredna dva mjeseca boraviti u Italiji, na razmjeni za mlade preduzetnike. Svoj boravak u Italiji će iskoristiti da stekne nove kontakte, iskustva i znanja i približiće Crnu Goru novom tržištu.

Clara Urbinati je arhitekta iz Holandije, koja je saznala za Erasmus za mlade poduzetnike od prijatelja. Program je vidjela kao odličnu priliku da poboljša svoje vještine i znanje, da nauči nešto više o evropskom arhitektonskom tržištu, naročito o načinu rada male arhitektonske firme u inostranstvu. Odlučila je da se prijavi u martu 2018. godine.

Predstavljamo ti nekoliko inspirativnih citata devet mladih preduzetnika koji su se našli na ovogodišnju listu “Inc 30 Under 30“.

Putovanje preduzetnika može biti usamljeno - morate sami donositi teške odluke, držati glavu iznad vode i imati beskrajnu zalihu snalažljivosti. Bez podrške šefa ili saradnika, stalno morate da poboljšavate svoju poslovnu strategiju, morate da pronađete nove klijente i generišete nove ideje. Najbolji način da se napreduje jeste da se udružite sa istomišljenicima.

Porijeklom iz Italije, Martina, 32-godišnja Italijanka, poslednjih nekoliko godina provela je u Portugalu gdje se zaljubila u zemlju i njene kulturne tradicije. Njena motivacija od tada je bila da započne posao vezan za kulturu i životnu sredinu, kao i da započne rad u kulturnom udruženju u Portu kako bi stekla iskustvo u sektoru.

Pokretanje sopstvenog biznisa može biti vrlo teško, s toga Vam predstavljamo pet osobina koje pomažu preduzetnicima da imaju uspješan biznis.

Rezultat stvaranja NostrAEnergy jeste saradnja između tri mlada profesionalca koji dijele isto mišljenje, stav i brigu o životnoj sredini i obnovljivoj energiji, Laura Gomez, Isabella Cardinali i Federico Tarantino.

Predstavljamo vam 9 savjeta koji vam omogućavaju da postanete uspješan preduzetnik.

Ponekad ti život pruža takve mogućnosti kojima ne možeš jednostavno odoljeti. Pokreće te da isprobaš svoju snagu u nečemu što nikada nisi zamišljao da je tvoja stvar ili ... da samo konačno ostvariš svoj stari san.

Lisette-Maria Puhalainen je mlada estonska modna dizajnerka koja je 2017. godine osnovala svoj brend Lisette-Maria OU. Ima vrlo dobre vještine u dizajnu, ali nema dovoljno preduzetničkih vještina, naročito u marketingu i prodaji.