facebook  twitter

Pristup socijalnim pravima

ADP Zid je, u saradnji s pravnim ekspertima, pripremio nacrt Rezolucije o zaštiti prava na vodu. Ova rezolucija je namjenjena za lokalne samouprave, i prvi je korak ka konstitucionalizaciji prava na vodu. 

ADP-Zid i Aktivna Zona će u petak 14. juna organizovati javni skup na temu „Da li gubimo pravo na vodu ako u perspektivi privatizujemo ovaj resurs?“, koja će se održati u Biznis Inkubatoru.

ADP-Zid je u četvrtak 30. maja organizovao javnu debatu na temu „Da li gubimo pravo na vodu ako u perspektivi privatizujemo ovaj resurs?“, koja je bila održana u Hotelu Centreville. Na debati su bili prisutni predstavnici nadležnih institucija iz oblasti vodoprivrede, predstavnici vodovoda, partija i civilnog sektora.

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid Vas sa zadovoljstvom poziva da prisustvujete projekciji dokumentarnog filma „Do posljednje kapi“ grčkog režisera Jorgosa Avgeropulosa, koja će biti održana u srijedu 5. juna, u bioskopiu Cineplexx, s početkom u 19:30h. Ulaz je besplatan!

 

Radi zagovaranja prava na vodu, odgovornog upravljanja vodnim resursima i sprječavanja privatizacije vodovoda, ADP-Zid, zajedno sa Civilnom koalicijom „Voda je pravo!“, je pripremio više inicijativa i planira da u narednom periodu aktivno radi na ovim pitanjima od izuzetne važnosti za javnost.

Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid (ADP-Zid) i Opština Budva Vas pozivaju da prisustvujete javnom skupu "Pravo na adekvatno stanovanje; Kako strateški doći do održivog lokalnog plana stanovanja?", koji će biti održan u Skupštinskoj sali SO Budva, u srijedu 17. aprila, s početkom u 13h.

U velikoj sali Skupštine Opštine Herceg Novi, 4. aprila 2019. godine, ADP-Zid, u saradnji s Opštinom Herceg Novi je organizovao javni skup na temu „Pravo na adekvatno stanovanje; Kako strateški doći do održivog lokalnog plana stanovanja?“: Skup je okupio predstavnike opštine Herceg Novi, kao i predstavnike organizacija civilnog društva i zainteresovani građani.

U velikoj sali Skupštine Opštine Berane je 01. aprila 2019. godine organizovan javni skup na temu „Pravo na adekvatno stanovanje; Kako strateški doći do održivog lokalnog plana stanovanja?“: Skup je okupio predstavnike opštine Berane, predstavnike nadležnih sekretarijata za stanovanje iz Pljevalja i Plava, kao i predstavnike organizacija civilnog društva i zainteresovani građani. 
U multimedijalnoj sali SO Mojkovac je 22. marta 2019. godine je organizovan javni skup na temu „Socijalno stanovanje u Crnoj Gori“. Skup je okupio predstavnike opštine Mojkovac, predstavnike nadležnih sekretarijata za stanovanje iz Žabljaka i Kolašina, kao i predstavnike organizacija civilnog društva i zainteresovani građani, većinom korisnici socijalnih stanova u Mojkovcu.

Mnogobrojni sušni periodi koji su zadesili Crnu Goru tokom proteklih par godina so često dovodili do smanjenja neophodne količine vode za normalno vodosnabdjevanje. Jedan od načina da se bolje iskoriste vlažniji periodi i time dobije dovoljna količina vode za rezervu jeste prikupljanje kišnice. U tekstu koji slijedi upoznaćemo Vas sa dobrim praksama u Berlinu i Sautemptonu.