facebook  twitter

5 zabavnih igri u toku vožnje:

09 dec 2019
13588 puta

Putovanje autom, naročito porodicama sa dosta djece, uglavnom bude praktično i poželjno rešenje. Djeci s druge strane to možda i nije omiljeni izbor. Najčešće je put propraćen neprestanim pitanjima „Jesmo li stigli?“, „Još koliko?“ i slično. Danas kao moderno rešenje roditelji mogu izabrati da djecu zabave pomoću nekog crtanog ili pjesme na telefonu ili nekom dugom uređaju. Ali, ako poželite da se zabavite i na drugačiji način, i da djeci date ideje kako da se igraju, evo 5 zabavnih igri koje možete igrati sa njima u toku vožnje:

  1. Igra registarskih tablica – Za djecu od 5 godina i starije: Potrudite se svi zajedno da primijetite što više različitih registarskih tablica. Ko god prvi kaže da je vidio registarsku tablicu i kaže odakle je, dobija poen. Dodatni poenti se dobijaju ako se prepozna registarska tablica iz druge države. Mogu se napraviti timovi i na kraju proglasiti pobjednici.
  2. Pričanje priče – Za djecu od 8 godina i starije: Budite kreativni i izmislite bajku. Prva osoba počinje priču „Nekada davno...“ i ponudi čitavu rečenicu, a potom se druga osoba nadovezuje na nju. Ovo nastavlja da radi svaka osoba u autu dok priča ne dobije zaključak. Možete postaviti vremensko ograničenje igre (npr.15 minuta) ili da postavite kao cilj da se priča završava onda kada svaka osoba u kolima kaže po 3 rečenice. Snimajte priču na telefonu i kasnije je možete zapisati kao vašu porodičnu bajku.
  3. Šta bi radio kada bi...? – Za djecu od 6 godina i starije: Upoznajte još bolje svoju djecu postavljajući im hipotetička pitanja poput: „Šta bi radio kada bi dobio na lutriji?“, „Šta bi radio kada bi imao neku super moć?Koja bi to bila?“. Neka svako ima svoj red i na kraju najzanimljiviji, najkreativniji, najempatičniji i sl.odgovor možete dobiti neku simboličnu nagradu.
  4. Igra ime životinje – Za djecu od 6 godina i starije: Jedna osoba kaže neku životinju. Svaka sledeća osoba takođe kaže ime neke životinje (bez ponavljanja) koja počinje poslednjim slovom prethodne rečenice. Pravila možete dodatno sami korigovati. Možete se igrati da nema pobjednika, a možete i da onaj koji imenuje najviše životinja pobjeđuje. Sa starijom djecom, pokušajte ovu igru sa TV emisijama, gradovima, državama i sl.
  5. 20 pitanja – Za djecu od 4 godine i starije: Jedna osoba zamisli neku životinju, biljku, stvar... Ostali učesnici se smenjuju i postavljaju „DA“ ili „NE“ pitanja, poput „Može li da leti?“, „Da li ima lišće?“, itd. Nakon što su igrači pitali 20 pitanja, svako može da proba jednom da pogodi.

Ovo su neki od načina na koji se možete zabaviti zajedno sa djecom u toku vožnje. Još predloga možete pronaći na sajtu: https://www.parents.com/fun/vacation/ideas/8-fun-car-game-ideas/ odakle smo preuzeli i gore navedene ideje.