facebook  twitter

DAN DOBRIH DJELA 2023

15 feb 2023
12956 puta

Ove godine Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid, kao dio svjetskog pokreta Good Deeds Day, četvrti put za redom obilježiće Dan dobrih djela, koji će trajati od 16. do 21. aprila 2023. godine.


U aprilu 2022. godine, obilježavanju Dana dobrih djela u Crnoj Gori priključio se veliki broj organizacija, škola, institucija, omladinskih i volonterskih klubova. Realizovano je preko 40 akcija u roku od 5 dana, sa preko 700 učesnika. Prošle godine, na svjetskom nivou učestovalo je 109 zemalja, sa oko 4 miliona volontera koji su volontirali oko 8 miliona sati. Ovakvi podaci nam govore koliko su svijetu potrebni volonteri, koliko je potrebno da radimo na razvoju empatije i da budemo tu jedni za druge.

Pravo učešća u obilježavanju Dana dobrih djela imaju: organizacije, škole, volonterski i omladinski servisi, kompanije, institucije, fakultetske organizacije, organizacije civilnog društva, pojedinci.
Potrebno je da sami osmislite aktivnost, izaberete dan u toku sedmice za obilježavanje Dana dobrih djela (16-21. april) kada želite da realizujete akciju, a ADP-Zid će vam pružiti svu ostalu podršku.

Ukoliko želite da uzmete učešće u ovogodišnjem obilježavanju Danu dobrih djela, potrebno je da se prijavite putem linka : https://bit.ly/3S1m9NZ


Više infromacija o obilježavanju Dana dobrih djela možete dobiti putem telefona na broj 067 210 848 ili putem e-mail adrese: adp.zid@gmail.com