facebook  twitter

POZIV ZA VOLONTERE – EVROPSKO PRVENSTVO U GOALBALL-U 2023

31 avg 2023
7124 puta

Otvorili smo konkurs za volontere, na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Goalball-u, koje će se održati u Podgorici od 06. do 17. decembra 2023. godine, a okupiće oko 200 učesnika iz cijele Evrope.

Tu odluku donio je potkomitet za goalball Međunarodne asocijacije sporta osoba oštećenog vida (IBSA), a ovo je prvo zvanično kontinentalno takmičenje, koje će u organizaciji Paraolimpijskog komiteta, biti održano u Podgorici.

Tražimo entuzijastične volontere koji vole sport, a ako i ti želiš biti dio ove priče, prijavi se!

Možeš se prijaviti putem LINK-a do 20. septembra 2023. godine!

Nakon prijave svi volonteri će biti intervjuisani.

Volonterska pomoć biće dragocjena u poslovima na samom takmičarskom objektu, a volonteri će imati prilike da rade sa takmičarima, gostima prvenstva, kao i da učestvuju u ceremoniji otvaranja prvenstva, dodjele medalja i pomognu zvaničnom protokolu.

Sigurni smo da će rad na Evropskom prvenstvu u Goalballu za volontere biti jedinstveno životno iskustvo, tokom kojeg će upoznati mnoge prijatelje, steći nove kontakte, a nesumnjivo je da će rad u mladom i dinamičnom timu biti zabavan.

U vezi dodatnih informacija, slobodno nas kontaktirajte putem telefona na broj 067 210 848

Šta očekujemo od tebe kao volontera?

  • Očekujemo da budeš dostupan tokom pripreme i realizacije prvenstva.
  • Poželjno je da znaš engleski ili neki drugi strani jezik.
  • Moraš imati minimum 16 godina na početku volontiranja. Ako si mlađi od 18 godina, moraćeš imati pisanu saglasnost roditelja (zakonskog staratelja).
  • Poželjno je, ali nije neophodno da imaš iskustvo na sličnim događajima.

Šta očekuje naše volontere?

  • Tokom volontiranja osiguraćemo ti hranu i piće, kao i putne troškove.
  • Dobićeš akreditaciju za cijelo takmičenje.
  • Prije početka samog prvenstva, proći ćeš kroz radionice koje će ti pomoći da bolje razumiješ svoju ulogu na ovom prvenstvu.
  • Dobićeš oficijalnu uniformu
  • Na kraju volontiranja daćemo ti Potvrdu o saradnji u kojoj ćemo navesti broj odrađenih volonterskih sati i opis volonterske pozicije.

Osnovne informacije o pozicijama na prvenstvu:

Volonteri će moći da budu angažovani na sljedećim pozicijama:

+ Tim za doček

Ti si prvi kontakt – osoba, koja će da sačeka veliki broj takmičara na Aerodromu u Podgorici. Tokom Prvenstva tvoj zadatak će biti da učesnicima poželiš toplu dobrodošlicu i da ih usmjeriš na prevoz koji im bude obezbijeđen.

+ Tim za info pultom i protokol

Tokom prvenstva, učesnici i njihove ekipe veliki broj infromacija dobijaće putem info pulta. Neophodno je da znaš da govoriš engleski jezik. Sva pitanja koja budu imali učesnici, obratiće se tebi, a osim toga učestvovaćes u timu za svečano otvaranje i zatvaranje prvenstva. Bićeš odgovoran za to da se svi učesnici osjećaju kao kod kuće. 

+ Tim za klasifikacije

Prije samog početka prvenstva, svi učesnici će odraditi pregled vida, za potrebe klasifikacija takmičenja. Samim tim, tvoja obaveze će biti da tokom klasiifkacija, budeš sa takmičarima u očnim ordinacijama, kako bi se osjećali sigurno i bezbjedno.

+ Tim na tribinama

U ovom timu bićeš odgovaran, da publika na tribinama bude tiha, da im pomogneš da pronađu svoje mjesto, kao i da pomogneš takmičarima da dođu do svog mjesta za igru.

+ Kancelarija za volontere

Kancelarija za volontere pruža podršku svim uključenim volonterima. U ovom timu pomoći ćeš u rješavanju svakodnevnih situacija koje se tiču volontera i njihovih zadataka. Možete pomoći pri administrativnim poslovima.

Wapp/Viber: 067 210 848

FB: ADP-Zid  https://www.facebook.com/adp.zid.7/

IG: @adpzid  https://www.instagram.com/adpzid/?hl=en