facebook  twitter

Preduzetništvo za mlade

U svijetu turizma sam već 13 godina. Još u toku studija u Kotoru sam počela da stičem radno iskustvo iz raznih oblasti turizma i shvatila da je posao u turističkoj agenciji ono što me najviše privlači.

Ako imate ideju kako da započnete sopstveni biznis i spremni ste da radite na tome da se on razvija i opstane, trebalo bi da učite od onih koji su kroz cijeli proces već prošli. Pročitajte njihove savjete.

Anđela je za program EYE saznala zahvaljujući prijateljici koja je već učestvovala na razmjeni u Italiji.

Imali su ideju, iskoristili su priliku i postali milijarderi. Nije im bilo lako, ali – i to je život. Radili su na svoj način, savladali preduzetničke vještine i primjenili ih. Stoga ne gubite vrijeme, nego ga iskoristite. I oni su.

Ako želite da budete uspješan mladi lider, poželjno bi bilo da steknete nekoliko zajedničkih osobina koje posjeduju najuspješniji svjetski biznismeni. Ako stalno ponavljate kvalitetne životne navike i ustalite ih sebi kao nešto normalno, vrlo je vjerovatno da ćete i sami postati sve uspješniji.

Prije dvije godine dobio sam neočekivani poziv iz posredničke organizacije (u pitanju je bio program Erasmus za mlade preduzetnike) za koji nikad nisam cuo i uspio sam da dogovorim online sastanak sa slovenačkom preduzetnicom Urškom Merljak.

Andrea je preko prijatelja saznao za EYE program i odmah je odlučio da se prijavi kako bi unaprijedio znanje i vještine u zagovaranju ljudskih prava, posebno u vezi sa kriminalizacijom solidarnosti i slobode izražavanja.

Erasmus za mlade preduzetnike jedan je od programa mobilnosti koji mladima omogućava da praktično besplatno putuju, upoznaju druge kulture, stiču nove i usavršavaju stečene vještine...

Prošle godine novi preduzetnik, James Markey iz Ujedinjenog Kraljevstva, imao je samo 26 godina, govorio je engleski jezik i radio je za veliki biznis, prije nego što je imao ideju da pokrene svoj.
Sada, godinu dana kasnije i samo godinu dana stariji, sve je promijenjeno. Sada govori ne samo engleski, već i francuski jezik. I što je najvažnije, on je u Velikoj Britaniji osnovao svoju kompaniju JPMentors i postao je njen generalni direktor.

Četrnaest preduzetnika je podijelilo sa nama svoje omiljene prednosti zbog kojih su pokrenuli sopstveni posao, počevši od slobode da sami upravljaju svojim poslovnim uspjehom do toga da imaju slobodu da putuju bez dozvole svog nadređenog.