facebook  twitter

Profilisanje i plan uključivanja u zajednicu Istaknut

Imate razvijene ideje, programe ili realizujete aktivnosti u lokalnoj zajednici ali ne znate kako da dođete do građana koji dijele Vaše stavove ili interesovanja ili imate problem da ih zadržite. Angažujući nas imate mogućnost da:

      • saznate nešto više o volontiranju i principima volontiranja;
      • prepoznate motive građana za volontiranje;
      • naučite kako u odnosu na planirane aktivnosti da organizujete volontere.

Nudimo Vam mogućnost da kroz dvodnevni radni program u vašoj organizaciji razvijemo:

      • opis volonterskih pozicija;
      • plan regrutacije volontera; 
      • način kako da identifikujete i zadržite volontere koji dijele vaše motive.

Povećajte vrijednost Vaše organizacije stavljajući je u službu potreba zajednice i građana u njoj. Uvežite se sa građanima i dajte im mogućnost da razvijaju osjećaj pripadnosti prema zajednici. Učinite volontera bitnim dajući im mogućnost da se uključi, predloži i doprinosi promjenama u zajednici. Organizovanim radom i otvorenošću organizacije doprinijećete socijalizaciji zajednice.

Za profilisanje servisa i razvoj sistema za organizovani rad sa volonterima potrebno je da izdvojite dva dana zajedno sa kolegama i volonterima iz organizacije. Trenerski tim ADP-Zida će doći u Vaš grad i Vašu organizaciju u terminu koji dogovorimo. Ovakva vrsta obuke je namijenjena svim angažovanima u organizaciji i onima koji rade na razvijanju kapaciteta organizacije i uspostavljanju sistema organizovanog uključivanja volontera i volonterima.

Osjetite šta je građanska posvećenost zajednici.