facebook  twitter

Uspješna priča preduzetnika iz Italije

05 dec 2019
9526 puta

Andrea je preko prijatelja saznao za EYE program i odmah je odlučio da se prijavi kako bi unaprijedio znanje i vještine u zagovaranju ljudskih prava, posebno u vezi sa kriminalizacijom solidarnosti i slobode izražavanja.

Sa druge strane, Jan Keulen je otkrio program EYE zahvaljujući novom članu njegove organizacije. Oduševljen programom, prijavio se kao preduzetnik domaćin vjerujući da bi EYE mogao predstavljati mogućnost za jačanje njegove mreže širom Evrope.

Andrea i Jan su radili na dva projekta: na sastanku eksperata o primjeni rezolucija Savjeta bezbjednosti UN i razvoju baze podataka o njemačkim i holandskim sudskim predmetima koji se odnose na suzbijanje slobode izražavanja zagovornika ljudskih prava. Prvi projekat je bio direktno dodijeljen Andrei, koji je bio zadužen od A do Z. Drugi je još u toku i mogao bi se proširiti kako bi obuhvatio i italijanske sudske sporove zahvaljujući budućoj poslovnoj saradnji između mreže Andree i Jana.

Oba preduzetnika su izuzetno zadovoljna saradnjom i voljeli bi da je nastave. Trenutno razvijaju zajednički projekat proširivanja branše koja je već smještena u Holandiji, a Andreina buduća branša u Italiji. Buduća filijala radiće na italijanskim sudskim predmetima u vezi sa napadima na slobodu izražavanja i kršenjem člana 10 Evropskog suda za ljudska prava. Jan-ova mreža obezbijediće Andrei pristup bazi podataka, a Andrea će imati priliku da razvije sopstvenu profesionalnu mrežu i kontakte.