facebook  twitter

i2space obuke u Podgorici - Programiranje i kustomizacija web stranica, Fotografija i Digitalni marketing

28 dec 2020
10893 puta

U periodu od 14. do 19. decembra 2020. godine u prostorijama Centra kompetencija Podgorica organizovane su 3 i2space obuke na sledeće teme: Programiranje i kustomizacija web stranica, Fotografija i Digitalni marketing. Svaka obuka je trajala po 2 dana.

Obuke su kreirane tako da podstaknu kreativnost i ojačaju samopouzdanje kod polaznika, da i u ovom segmentu razvoja vlastitog biznisa ili projekata mogu da se oslone na svoje vještine i znanje.

Na i2space obuci za Programiranje i kustomizacija web stranica učesnici su naučili osnove kreiranja, modifikovanja i dizajniranja web stranica. Takođe, učili su i o osnovnim principima HTML-a (Hipertekt Markup Language) i CSS-a (Cascading Stile Sheets) putem kojih su stekli znanje i razumijevanje osnova web kodiranja i sada su u mogućnosti da prilagode web sajt templates iz nekoliko CMS-a kao što su WordPress, Joomla itd.

Na i2space obuci za Fotografiju učesnici su istraživali oblast fotografije i uspjeli su da razviju vještine koje doprinose informisanoj kritičkoj praksi. Obuka im je pružila uvid u osnove fotografije, kontrole, kompoziciju, post-produkcijsko uređivanje osnovnih alata i tehnike kao i njihove primjene. Takođe, učesnici su imali i praktični dio obuke, imali su zadatak da kroz Podgoricu fotografišu prirodu, ljude, objekte i nakon toga te same slike uređuju u photoshopu.

Na i2space obuci za Digitalni marketing učesnicima je pribižen pojam digitalnog marketinga kao i razumijevanje tehnologije digitalnih medija. Kroz predavanja, učesnici su učili o metodama, tehnikama i alatima za poboljšavanje i razvoj brenda. Obuka im je pružila osnovni uvid u strategije digitalnih medija, storytelling, brendiranje kao i uvid u osnovne alate i tehnike i njihovom primjenjivanju.

Dvodnevne obuke su se organizovale u okviru projekta „Samozapošljavanje i kreativno preduzetništvo“. Projekat je podržan u okviru prekograničnog programa Crna Gora – Kosovo 2014-2020 i finansiran je od strane Evropske unije.