facebook  twitter

XIV GODINA - Poziv za nominaciju za Godišnju nagradu za volonterizam

02 nov 2020
62236 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid, već četrnaestu godinu za redom raspisuje konkurs za dodjelu Godišnje nagrade za volonterizam.

Putem konkursa koji je otvoren do 22. novembra, pozivamo Vas da nominujete pojedinca/ku, organizaciju civilnog društva, instituciju, ustanovu, kompaniju, kao i sve relevantne aktere u zajednici koji su svojim zalaganjem doprinijeli razvoju kulture volontiranja, promociji volonterskih vrijednosti i prepoznavanju vrijednosti volontiranja.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije i to:


I – Nagrada za volontera/ku godine

II- Godišnja nagrada za volonterizam.


Godišnja nagrada za volonterizam dodjeljuje se u cilju povećanja vidljivosti doprinosa razvoju koncepta i promociji vrijednosti volontiranja. Pojedinac/ka, organizacija civilinog društva, kompanija, medijska kuća ili institucija mogu biti nagrađeni za neizmjerni doprinos koji su dali svojim zalaganjem za razvoj volontirnaja na području Crne Gore. 

U proces selekcije ući će kandinati čija prijava sadrži detaljni opis aktivnosti realizovanih tokom 2020. godine.

Kandidat (pojedinca/ka, organizacija civilnog društva, institucija, ustanova, kompanija, udruženje) može biti kandidovan samo za jednu od kategorija, a formular za kandidaturu možete naći na linku: https://cutt.ly/rgPpqUP . 

Ukoliko Vam je potreban formular u vord formatu, molim vas obratite nam se mailom ili telefonom na broj 020 207 130.


Prijave slati na e-mail adp.zid@gmail.com ili na adresu:
ADP-Zid
Gojka Radonjića 32
p. fah 370
81000 Podgorica

sa naznakom - „Nominacija za volontersku nagradu godine“.

Rok za nominaciju je 22. novembar 2020.