facebook  twitter

O nama

10 feb 2017
47385 puta

Savjetovalište “Entera-Podgorica” radi u sklopu “Asocijacije za demokratski prosperitet –Zid”(ADP-Zid) od 2009.godine a bavi se:

  • očuvanjem i unapređenjem mentalnog zdravlja
  • psihološkim savjetovanjem i terapijom/psihoterapijom
  • sprovođenjem specijalizovanog tretmana zavisnosti od kockanja
  • primarnom i sekundarnom prevencijom u oblasti zavisnosti od kockanja i drugih nehemijskih zavisnosti
  • sprovođenjem istraživanja u oblasti mentalnog zdravlja i zavisnosti od kockanja
  • edukacijom iz oblasti mentlanog zdravlja i zavisnosti od kockanja
  • organizovanjem javnih skupova na temu zavisnosti od kockanja i drugih nehemisjkih zavisnosti i mentalnog zdravlja
  • kreiranjem i publikovanjem materijala u oblasti mentalnog zdravlja i zavisnosti od kockanja
  • praćenjem, učestvovanjem u kreiranju i izmjenjama zakonskih rješenja iz oblasti rada Savjetovališta
  • ostvarivanjem partnerstva i sardanje sa javnim institucijama, lokalnim i međunarodnim vladinim i nevladinim organizacijama, fondacijama, privatnim kompanijama.

Od 2013. godine u Savjetovalištu se sprovodi i specijalizovan, stručan i posebno osmišljen tretman za osobe koje kockaju na problematičnom i patološkom nivou tj koje su zavisne od kockanja. Tretman se sprovodi individualno i grupno i prilagođen je potrebama svakog klijenta,a sve u saradnji sa Savjetovalištem “Entera” iz Beograda. http://entera.rs/

U prvom periodu od osnivanja rad Savjetovališta se bazirao na primarnoj i sekundarnoj prevenciji nehemijskih zavisnosti i istraživanjima. Shodno tome, organizovane su obuke o problemu zavisnosti od kockanja za stručna lica (psihologe i psihijatre), vršnjačke edukatore, realizovane brojne radionice u osnovnim školama, srednjim školama, sportskim klubovima kao i javne tribine širom Crne Gore.
Savjetovalište “Entera-Podgorica” se bavi i pružanjem psihoiloške pomoći i osobama sa ostalim problemima svakodnevnog življenja: stres, anksioznost, depresija, razvoj vještina rješavanja problema i komunikacije, pomoć i podrška sportistima u cilju ostvarivanja najboljih rezultata i td. Naši klijenti su pojedinci, porodice, parovi, tinejdžeri, sportisti i td – svi koji žele da se oslobode psiholoških problema da bi živjeli život u kome se osećaju dobro i kojim su zadovoljni.
Tim Savjetovališta “Entera-Podgorica” je posvećen pronalaženju najefikasnijih načina da bude uz vas u procesu promjene misli, osjećanja i ponašanja koja vam prave problem.

Savjetovalište trenutno čini tim stručnjaka: Vesna Kraljević, Milan Radovanović i Maja Lješnjak.