facebook  twitter

Javni poziv za besplatne obuke iz gaming-a, multimedije i digitalnog marketinga

24 maj 2021
37512 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid u okviru projekta „Razvoj prekogranične mreže kreativne industrije – CREATIVE@CBC“ , u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Siska i Prijedora, organizuje obuke iz oblasti gaming-a, multimedije i digitalnog marketinga.

Obuke će se održavati u periodu od juna do septembra 2021. godine u Podgorici, zavisno od oblasti.

Predavači na obukama će biti renomirani stručnjaci iz pomenutih oblasti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, koji će polaznicima pružiti odlične pretpostavke za dalje usavršavanje i profesionalno djelovanje.

Obuke će se sastojati iz teorijskog dijela i praktičnog rada. Više informacija o pojedinačnim obukama dato je u nastavku teksta.

Obuke iz GAMING-a (razvoja videoigara)

Obuka 1 - Gaming/ Izrada grafike;

Opis: Program obuke u području gaminga, tj. razvoja videoigara Tokom trajanja ove edukacije polaznici će steći znanja iz sljedećih oblasti: izrada grafike u području razvoja videoigara; savladavanje osnova izrade videoigre i dizajn razina za izradu 3D videoigara; rad na višeplatformskoj tehnologiji i drugo.

Trajanje: Mjesec odvijanja obuke je jul 2021. godine. Ukupno trajanje obuke je 40 časova koje će biti organizovane tokom 5 radnih dana.

Obuka 2 - Gaming / Programiranje

Opis: Program obuke u području gaminga, tj. razvoja videoigara
Tokom trajanja ove edukacije polaznici će steći znanja iz sljedećih oblasti: učenje rada u programu otvorenog koda i besplatnoj 3D grafičkoj aplikaciji; programiranje u području razvoja videoigara; učenje rada u programu za razvoj igara za računar, pametne telefone i računarsku grafiku; rad na višeplatformskoj tehnologiji i drugo.

Trajanje: Mjesec odvijanja obuke je jul 2021. godine. Ukupno trajanje obuke je 40 časova koje će biti organizovane tokom 5 radnih dana.

Obuka 3 iz MULTIMEDIJE

Opis: Program obuke iz digitalne multimedije sastoji se iz šest modula: vektorska grafika, rasterska grafika, digitalna fotografija, video produkcija, obrada zvuka i kompjuterska animacija. Cilj ove obuke je da polaznici steknu širu sliku o digitalnoj multimediji i nauče kako rješavati komplikovane multimedijalne zadatke koji se pred njih postavljaju, kombinujući različite tehnike i softverske tehnologije.

Trajanje: Septembar 2021. godine. Ukupno trajanje ove obuke je 70 časova, koje će biti organizovano tokom 9 radnih dana. Pored praktičnog rada na časovima, predviđen je i samostalan rad od kuće.

Obuka 4 iz DIGITALNOG MARKETINGA

Opis: Program obuke iz digitalnog marketinga obuhvata obrađivanje sljedećih tema: Digitalni marketing kao sredstvo unaprjeđenja biznisa; Upotreba društvenih mreža za male i srednje biznise; Kreiranje sadržaja na društvenim mrežama, sajtovima, publikacijama i slično; te SEO optimizacija.

Trajanje: Mjeseci odvijanja obuke su jun i jul 2021. godine. Ukupno trajanje ove obuke je 70 časova, koje će biti organizovano tokom 7 radnih dana i seta online konsultacija/mentoringa.

Obuke su primarno namijenjene:

Mladim nezaposlenim sa područja Podgorice;
Svima onima koji žele brzo pokrenuti samostalni Freelance biznis, bilo kod nas ili putem interneta na globalnom nivou;
Svima onima koji žele nadograditi već postojeća znanja i dodatno ih komercijalizovati;
Svim ostalim zainteresovanim ljudima koji imaju želju da steknu znanja iz navedenih oblasti u cilju (samo)zapošljavanja.
Prednost prilikom izbora polaznika imaju nezaposlena lica i mladi ljudi koji se namjeravaju profesionalno baviti jednom od ponuđenih oblasti. Takođe, značajnu ulogu pri odabiru polaznika odigraće motivaciono pismo i prethodno iskustvo kandidata u navedenim oblastima. Odabrani kandidati će biti pozvani na intervju.

Tačan raspored održavanja obuke, kao i vrijeme trajanja obuke biće određeni naknadno, o čemu će odabrani polaznici biti blagovremeno obaviješteni. Sve obuke će se izvoditi u terminima između 08:00 – 16:00h.

Prijave su otvorene do 4.06.2021. godine, do 12:00h.

Prijavni formular možete pronaći na sljedećem linku https://bit.ly/3fWag9J 

Za dodatne informacije i pojašnjenja možete se obratiti na e-mail adresu advocacy@zid.org.me .

Obuke se izvode u okviru projekta „Razvoj prekogranične mreže kreativne industrije – CREATIVE@CBC“, koji provodi Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, u saradnji sa partnerskim organizacijama, Razvojnom agencijom Sisačko-Moslavačke županije SI-MO-RA, te Asocijacijom za demokratski prosperitet ZID iz Podgorice. Glavni cilj projekta „CREATIVE@CBC“ je stvaranje povoljnog okruženja za razvoj kreativne industrije i međusektorsko povezivanje sa IT, kulturnim i tradicionalnim industrijama. Projekat CREATIVE@CBC je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije. Ukupna vrijednost projekta je 595.214,00 EUR, od čega se kroz Program Interreg IPA CBC HR-BIH-MNE finansira iznos u visini 85% od ukupne vrijednosti, odnosno programsko sufinansiranje iznosi 505.931,90 EUR, dok je partnerski doprinos 89.282,10 EUR.

Trajanje projekta je od 01.06.2020. do 31.05.2022. god. Sve dodatne informacije o programu mogu se pronaći na www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu