facebook  twitter

Open Living Lab Days

21 sep 2022
21005 puta

#OpenLivingLab dani (OLLD) je godišnji globalni skup Living Labs-a koji organizuje Evropska Mreža Living Labova. Ove godine, događaj se održava u Torinu, u Italiji, od 20-23. septembra. ADP-Zid Living Lab, kao jedini registrovani Living Lab u Crnoj Gori, prisustvuje ovom dogadjaju koji okuplja 160 članica Evropske Mreže Living Labova - ENoLL-a.

Living Labs su jaki instrumenti koji podržavaju gradove i regione u njihovoj tranziciji ka otpornoj i održivoj budućnosti zasnovanoj na otvorenim i inkluzivnim inovacijama. Oni predstavljaju ključni element u osnaživanju građana da zajedno stvaraju svoje gradove i regione, dok istovremeno unapređuju svoje ekosisteme kroz nove tehnologije.

Događaj će se fokusirati na pet tema koje su povezane sa svijetom Living Lab-a:
- Društvo: istraživanje svih „ljudskih“ aspekata inovacija u gradovima putem Living Labs;
- Upravljanje: istraživanje analiza i praksi za upravljanje gradovima i Living Lab-om;
- Održivost i ekologija: analiziranje načina na koji Living Labs doprinose rešavanju klimatskih promjena i novih modela za održive proizvode i usluge;
- Transformacija: rešavanje digitalne i zelene transformacije, urbanističko planiranje i razvoj, nulto zagađenje, takođe kroz pametne i nove tehnologije;
- Izvan grada: inovacije izvan gradskih granica, fokusiranje na Living Lab za život na selu, na povećanje i međusektorsku i prekograničnu saradnju kako bi se podržali (globalni) izazovi na regionalnom nivou.

Više informacija o događaju pročitajte ovdje https://openlivinglabdays.com/virtual-learning-lab/