facebook  twitter

Prijava za volontiranje Featured

16 Apr 2008
45400 times

Nema rokova za prijavu volontera. Ako želiš da volontiraš, evo upitnika koji trebaš da popuniš kako bi mogli da stupimo u kontakt sa tobom i ispunimo tvoju želju, kada je volontiranje u pitanju.

 

PRIJAVA

Kada budemo dobili tvoju prijavu, zakazaćemo dogovorni sastanak i pozvaćemo te na uvodnu obuku za volontiranje, na kojoj ćeš dobiti osnovne informacije o volonterizmu i volontiranju. To je prilika da razbiješ sve svoje predrasude i dobiješ odgovore ako ne na sve, onda barem na veći dio pitanja o volontiranju.

Tokom sastanka, dobićeš sve informacije o mogućnostima volontiranja kod nas ili u inostranstvu.

U sklopu ADP-Zida funkcionišu različiti volonterski servisi i stalno se razvijaju novi. Za sada to su socijalni i servisi za razvoj zajednice. Na sajtu možeš pronaći više infomacija o servisima koji funkcionišu kod nas. Možeš da izabereš gdje želiš da se uključiš, a možeš da zatražiš i preporuku od nas. Za prijavu za volontiranje ne postoje neki posebni uslovi koji bi trebali da budu unaprijed ispunjeni. Sve zavisi od tvog interesovanja i slobodnog vremena.

Možeš da nas pozoveš telefonom 020 207 130 ili da dođeš kod nas u ul. Gojka Radonjića 32 ili da nam pišeš na voc@zid.org.me.

U pitanju je tvoje slobodno vrijeme, iskoristi ga kreativno!

Dva psihologa, Klej i Snajder, napravili su listu razloga zašto volontiramo. Ovo su samo neki od njih:

  • Nekim ljudima volontiranje pruža da djeluju u skladu sa ličnim uvjerenjem o važnosti pomaganja drugima.
  • Za druge, volontiranje ima funkciju propitivanja i shvatanja, gdje kroz volontiranje oni zadovoljavaju želju da razumiju ljude kojima pomažu, organizaciju za koju volontiraju ili sami sebe.
  • Nekim ljudima volontiranje omogućava da nauče nove vještine i steknu nova znanja koje im mogu pomoći u pronalaženju zaposlenja ili u razvoju karijere.
  • Za neke, volontiranje predstavlja uspostavljanje novih društvenih kontakata i upoznavanje novih i zanimljivih ljudi.
  • Volontiranje može pomoći osobi da podigne svoje samopoštovanje čineći da se bolje osjeća sama sa sobom.
  • Volontiranje može poslužiti pojedincima/kama da pobjegnu od negativnih osjećaja kao što su krivica, usamljenost isl.