facebook  twitter

Prva edukativna radionica "Unaprijedi svoje vještine" - Lični razvoj - Tanja Laketić

01 Oct 2021
9440 times

Pročitajte tekst naše vršnjačke edukatorke Tanje Laketić koja je učestvovala na prvo edukativnoj radionici “Unaprijedi svoje vještine” za Lični razvoj, 29. septembra.

Tokom ove radionice imala sam vrlo prijatan osjećaj jer se govorilo o razvijanju vještina i bila sam sigurna da ću nakon ovoga izaći spremnija za neke nove životne situacije. Ono što mi se posebno dopalo, jeste to što je psihološkinja Maja Lješnjak u toku vježbi za podizanje samopouzdanja, negirala svaku našu lošu osobinu koju smo pomenuli (zadatak je bio navesti svojih 10 dobrih osobina).

Akcenat je bio na tome da slobodno izgovorimo svoje dobre osobine, bez ,,ali". Takođe, naučila sam kako da drugome direktno kažem ono što mi smeta i što me čini tužnom, a da pritom nemam strah od njegove/njene reakcije i da me ne grize savjest ako sam nešto pogrešno rekla. Ono što je iskreno nije pogrešno ako je pritom rečeno na fin način. Nakon ove radionice naučila sam da slobodno, jasno i otvoreno izražavam svoja osjećanja. Cilj je poboljšati komunikaciju. Tokom webinara, mogli smo da saznamo kako izbjeći stres i kako se nositi sa istim. Takođe naučili smo i to kako da upravljamo svojim obavezama, a da pritom sve stignemo.

Ono što je bilo posebno lijepo je to što smo nakon svakog predavanja mogli da diskutujemo i čujemo kako nešto funkcioniše kod drugih ljudi iz naše okoline, ali da i sami doprinesemo podizanju svijesti dajući sopstveni primjer. Osim toga ovog puta bila sam tu i kao vršnjački edukator. Prezentacija koju smo pripremili moj kolega Srđan Buha (takođe vršnjački edukator) i ja govorila je o asertivnoj i digitalnoj komunikaciji. U njoj smo govorili o tome kako je asertivna komunikacija na neki način „voz brzog uspjeha“ i da je definitivno najbolja opcija.

O tome kako komunikacija nije važna samo zbog razmjene poruke i prenošenje informacija.. S obzirom na to da feedback aktivira određeno emocionalno stanje, bila komunikacija online ili offline, moramo naučiti da kontrolišemo i upravljamo svojim emocijama i razvijamo asertivnu komunikaciju.

 

- Tanja Laketić

Last modified on %PM, %19 %886 %2021 %22:%Oct
Rate this item
(0 votes)