facebook  twitter

Poziv za institucije/kompanije/organizacije civilnog društva

18 Mar 2022
12477 times

ADP-Zid nastavlja da implementira program Prilike uz podršku UNICEF-a u Crnoj Gori i finansijsku podršku Fondacije TUI Care. Program Prilike ima za cilj da omogući adolescentima u Crnoj Gori, koji imaju 16-19 godina i trenutno pohađaju 2, 3. i 4. razred srednje škole, učešče na praktičnoj obuci kako bi saznali više o potencijalnim mogućnostima za razvoj karijere i pripremili se za tržište rada.

Nakon uspješne realizacije programa Prilike u 2021. godini, uz podršku 80 institucija/kompanija/organizacija civilnog društva u Crnoj Gori koje su ugostile 236 adolescenata i adolescentkinja, ovom prilikom želimo da vas pozovemo da učestvujete u novom ciklusu programa koji će se realizovati tokom 2022. godine.

Stoga, željeli bismo da vas pozovemo da učestvujete u programu i pružite Priliku adolescentima i adolescentkinjama da u vašoj instituciji/kompaniji/organizaciji civilong društva učestvuju u programu praktične obuke u trajanju od 2 dana do 2 nedjelje, u kontinuitetu a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta i interesovanja. Ujedno, vaša institucija/kompanija/organizacija civilnog društva se može opredijeliti da ugosti jednog/jednu ili više adolescenata i adolescentkinja u različitim sektorima ili da pruži sveobuhvatno iskustvo tokom praktične obuke.

Vremenski okvir i realizacija planiranih aktivnosti biće usaglašeni sa mogućnostima vaše institucije/kompanije/organizacije. S tim u vezi, ADP-Zid će pružiti administrativnu podršku tokom čitavog procesa, od planiranja do organizacije i evaluacije praktične obuke za adolescente i adolescentkinje.

Planirano je da se prijavljivanje adolescenata i adolescentkinja omogući kroz javni poziv, kako bi adolescenti iskazali interesovanje za različite biznis sektore i, shodno tome, zanimanja.

Program Prilike ukazao je na važnost biznis zajednice, odnosno kompanija u Crnoj Gori kao resursa za osnaživanje adolescenata u pogledu odabira karijere, pružajući im kontinuiranu podršku za učešće u ličnom ali i razvoju društva. Vaša podrška programu Prilike predstavlja i značajan doprinos poboljšanju položaja adolescenata, njihovom daljem razvoju, učešću na tržištu rada i u društvenim procesima, ali i opredijeljenost da budete inkluzivni i otvoreni za ideje i društveni razvoj oko 85.000 adolescenata i adolescentkinja u Crnoj Gori.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće u programu, možete se prijavite putem linka https://bit.ly/3CUoumc.

Rok za prijavu je 15. jula 2022. godine.

Molimo vas da nas za sve dodatne informacije o programu Prilike i vašem potencijalnom učešću kontaktirate putem e-maila: voc@zid.org.me ili telefonom na 067/210 – 848. Potrudićemo se da zakažemo telefonski poziv ili sastanak u skladu sa vašim predlogom.