facebook  twitter

Top 20 predloga za porodični odmor u Evropi

28 Jan 2019
3212 times

Aktivnosti koje utiču na značaj porodičnog odmora za sve članove porodice, stavljaju fokus na zabavi kao važnom ishodu za odmor; važnost avanture, novih iskustava i drugih mogućnosti kao i stvaranju i razvijanju društvenih veza za reafirmaciju i jačanje odnosa sa porodicom i prijateljima. Dječja iskustva ističu važnost razmatranja perspektive svih članova porodice u kontekstu porodičnih putovanja i zadovoljenja potreba svih članova u cilju kvalitetnijeg odmora.


Porodična putovanja se doživljavaju kao odmori od užurbanog svakodnevnog života. Smatra se da su katalizatori za oslobađanje od stresa i poslova, dajući vremena za oporavak i odmor u ugodnom druženju sa porodicom. Ponekad odmor proveden u krugu porodice može biti izazov za kombinovanje potreba i želja različitih članova porodice: između roditelja i djece, između roditelja, između kombinovanja želja male djece i starije djece.
Cilj porodičnih odmora jeste da imaju što više dobrih i ispunjenih trenutaka i smatra se da su dobri trenuci oni u kojima su svi članovi porodice zadovoljni i srećni, vrijeme provedeno bez prigovaranja ili mrmljanja, kao i situacije kada su djeca okupirana aktivnostima, ne provodeći nužno sve vrijeme sa njihovim roditeljima.


Putovanja uvijek pružaju prilike za velike avanture, posebno ako uključuju kampovanje, aktivnosti planiranja planinarenja i planiranja pješačkih ruta na mapi. Rafting na rijeci, ukrcavanje na rijeku, hodanje rijekom, vožnja kajakom ili kanuom, kao i uživanje u čarima prirode jesu neke od aktivnosti koje čine svaki porodični odmor nezaboravnim i jedinstvenim iskustvom.


Časopis The Guardian nudi listu top 20 ljetnjih odmora u kojima svi članovi porodice mogu uživati:

https://www.theguardian.com/travel/2018/feb/17/top-20-family-summer-holidays-in-europe-hotels-camping-adventure-beach