facebook  twitter

ADP-Zid projekat među 8 podržanih projekata

16 Oct 2018
2503 times

U organizaciji operativnih struktura Programa prekogranične saradnje IPA Crna Gora-Albanija 2014-2020, na svečanoj dodjeli grantova za odabrane projekte za financiranje u okviru prvog Poziva IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora - Albanija 2014-2020 održanoj 17. maja 2018. godine, u Skadru, Albanija. Konferenciju su otvorili generalni sekretar Ministarstva Evrope i vanjskih poslova Republike Albanije, šef Operativne strukture Crne Gore, generalni direktor Direkcije za finansiranje i ugovaranje fondova EU, rukovodilac programa Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i šef Zajedničkog tehničkog sekretarijata.


Osam prekograničnih projekata je predloženo za finansiranje, od kojih su četiri u okviru Tematskog prioriteta:
1: Podsticanje turizma i kulturnog i prirodnog naslijeđa
2: Zaštita životne sredine, promovisanje prilagođavanja klimatskim promjenama i ublažavanje, prevencija rizika i upravljanje;
3: Promovisanje zapošljavanja, mobilnosti radne snage i društvene i kulturne inkluzije preko granice.


Na obje strane granice učestvovaće 30 partnerskih organizacija / institucija u implementaciji projekata.


Predstavnici projekata u okviru ovog Poziva predstavili su svoje projekte, kao i aktivnosti koje će se realizovati u okviru ovih projekata u narednih 36 mjeseci. Među podržanim projektima je i projekat ADP-Zid - Turizam pogodan za djecu u prekograničnom regionu, koji uključuje partnersku organizaciju Centar Djeca (Center Children Today/ "Fëmijët Sot") iz Albanije.


Konferenciji su prisustvovali predstavnici operativnih struktura Programa prekogranične saradnje Crne Gore - Albanija 2014-2020, predstavnici relevantnih institucija i opština iz Crne Gore i Republike Albanije, predstavnici korisnika, kao i predstavnici civilnog sektora i medija.


https://www.cbc-mne-alb.org/ipa-programi-bashkepunimit-nderkufitar-mali-zi-shqiperia-2014-2020-projekti-adp-zid-midis-8-projekteve-te-mbeshtetura/