facebook  twitter

Treninzi za izgradnju kapaciteta korisnika grantova organizovani u Skadru

05 Jun 2018
2962 times

Zajednički tehnički sekretarijat (JTS) organizovao je dvodnevni trening o izvještavanju, publicitetu i vidljivosti za korisnike bespovratnih sredstava prvog poziva za podnošenje prijedloga u okviru IPA II CBC programa Crna Gora - Albanija 2014-2020, uz podršku ugovornog tijela Crne Gore ( CFCU), Operativne strukture Programa, Kancelarije za evropske integracije u Crnoj Gori i Ministarstvo za vanjske i Evropske poslove u Albaniji.


Trening je održan u Hotelu Rozafa, u Skadru (Albanija) od 03. do 04. juna 2018. godine, a prisustvovalo je 23 predstavnika donatora. Obuku su pratili i predstavnici Ugovornog tijela Crne Gore, Kancelarije za evropske integracije Crne Gore, Kontrolnog tijela - Ministarstva finansija i ekonomije Republike Albanije i programski direktor Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.


Trening je dizajniran da poveća i ojača kapacitete korisnika bespovratnih sredstava prvog poziva za podnošenje prijedloga u okviru IPA II CBC programa Crna Gora - Albanija 2014-2020 i omogući im da razumiju koncept izvještavanja i pravilnu upotrebu metoda i tehnika publiciteta i u skladu sa pravilima EU. Tokom dvodnevne obuke, učesnici su imali priliku da dobiju informacije o svim potrebnim elementima i informacijama o izvještavanju, publicitetu i vidljivosti u skladu sa procedurama, pravilima i zahtjevima EU.


Korisnici bespovratnih sredstava su dobili detaljna uputstva o tome kako treba popuniti svaki dio izvještaja. Pored toga, oni su dobili preporuke i sugestije o tome kako osigurati vidljivost donatora i kako koristiti komunikacijski kanal i alate kako bi informisali javnost o prekograničnim projektima.
Obezbijeđene obuke su dio Tehničke pomoći za IPA CBC programe Crna Gora - Albanija i Crna Gora - Kosovo koje finansira Evropska unija.

https://www.cbc-mne-alb.org/trainings-capacity-building-grant-beneficiaries-organized-shkoder/