facebook  twitter

Drugi međunarodni kongres Child Friendly tourism

01 Nov 2018
2617 times

Drugi međunarodni kongres "Child Friendly tourism" će se održati od 24. do 27. aprila 2019. godine, organizovanog od strane Fakulteta za turizam Univerziteta Sivas Cumhuriiet, iz Turske. Kongres predstavlja nastavak Prvog Međunarodnog kongresa o turizmu održanog od 25. do 28. aprila 2018. godine.


Na kongresu, najvažniji naglasak zajedničke tačke gledišta je da se odrede kriterijumi upravljanja turizmom prilagođenog maloljetnim licima i da se dodijele nagrade preduzećima koja su opremljena ovim kriterijumima posebnim brendiranim znakom. Takođe će se na kongresu nazvanim “Svjetski mir, djeca svijeta su dar”, razmatrati mogućnost da se 27. april proglasi za "Svjetski dan turizma prilagođenog djeci" tj. "Child Friendly World Tourism Day”.


Na kongresu cilj je podizanje svijesti o turizmu koji je prilagođen potrebama djece, osnovi za svjetski mir, jačanje razumijevanja značaja pouzdanog turizma i sprječavanje nasilja i eksploatacije djece u turizmu. Naglasak će biti i na otvaranju i stvaranju platforme za otvaranje puta za naučne studije i sprovođenje istraživanja čiji bi podaci bili značajni za unapređivanje znanja u toj oblčasti.


Na Kongresu će pored istraživača vođenih praksom na lokalnom nivou, imati priliku još 13 govornika iz inostranstva da izlože svoje radove i upoznaju prisutne sa rezultatima svojih istraživanja, kao i praksom koja se sprovodi u cijelom svijetu. Svi tekstovi će biti obuhvaćeni brošurom koja će biti dostupna svim zainteresovanim stranama.

Više informacija možete pronaći na sledećem linku:
http://cdt.cumhuriyet.edu.tr/