facebook  twitter

MONTENEGRO BLOCKCHAIN FORUM 2022

11 May 2022
35595 times

Asocijacija za demokratski prosperitet Zid organizuje “Montenegro Blockchain Forum 2022” 26. i 27. maja u Event&Training Centru Kuća Čubranović 1630 u Podgorici.

Forum je prilika da razmjenom iskustava i predstavljanjem postojećih praksi podržimo kreiranje ambijenta koji će regulisati blockchain i crypto poslovanje. Kroz različite forme kao što su meet ups, paneli i okrugli stolovi, namjera Foruma je da približi učesnicima različita iskustva primjene finansijskih servisa, uticaj stablecoin-a na makroekonomske indikatore ekonomije te da približi javnosti koncept Blockchain for good - kako blockchain tehnologija utiče na razvoj zajednice, rješavanje njenih izazova i razvoj solidarne ekonomije.

Forum je prilika da različite strane, predstavnici institucija i privrede približimo kako razvoj i primjena blockchain tehnoloških rješenja doprinose pametnom i održivom ekonomskom rastu.

Evropska Unija je krajem septembra 2020. godine donijela set propisa i strategija kojima je trasiran okvir za regulisanje i primjenu blockchain tehnologije u Evropi. Crna Gora i njeno Ministarstvo finansija je izradom drafta zakona iskazalo veliko interesovanje da podstakne primjenu blockchain-a i determiniše zemlju kao značajnu blockchain destinaciju.

Forum organizujemo kao dio projekta koji je finansiran kroz IPA predpristupni fond i podržan je od strane Ministarstva nauke kroz poziv „Kolaborativna grant shema za inovativne projektne ideje“ i predstavlja integrisanu akciju sa više zainteresovanih strana koja odgovara na potrebu pronalaženja održivih rješenja i temeljne saradnje naučne zajednice i poslovnog sektora u Crnoj Gori, doprinoseći pametnom i održivom rastu. Projekat kofinansira Vlada Crne Gore.

Zainteresovani prijavu za Forum mogu popuniti na ovom linku https://0pm2bes7tsz.typeform.com/to/iKQy2OMx do ponedeljka 23. maja.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail adrese hosting.zid@gmail.com ili putem telefona 067/210-848.