facebook  twitter

Blockchain Meetup vol.2 - Stablecoin i blockchain regulacija u Crnoj Gori

18 Mar 2021
11081 times

Drugi blockchain meetup održan je 10. marta 2021. godine u hotelu Ramada, u Podgorici. Skup je bio posvećen analizi potrebe regulisanja blockchain tehnologije, kripto valuta i uvođenju stable coin u sistem poslovanja u Crnoj Gori.

Okupio je predstavnike različitih finansijskih i javnih institucija, pravnike, predstavnike bankarskog i poslovnog sektora, zainteresovane organizacije i pojedince blockchain zajednice u Crnoj Gori.

Gostima i učesnicima su se putem video linka obratili: član radne grupe za izradu zakonskog i podzakonskih akata u Srbiji, Dušan Romčević kao i predstavnici Blockchain Alliance Europe, Tanja Bivić Plankar i Marina Markežič iz Slovenije. Sa njima smo razmijenili mišljenja o značaju i ekonomskim potencijalima regulisanja ove tehnologije, te statusa i uloge finansijskih institucija i drugih institucija u regulaciji digitalne svojine.

Blockchain meetup je organizovan sa ciljem boljeg razumijevanja blockchain tehnologije, upotrebi stable coin u poslovanju crnogorske privrede i daljeg rada na regulisanju materije.

Projekat "Primjena blockchain rješenja u turističkoj industriji" finansira se preko IPA Kolaborativne grant šeme za inovativne projektne ideje.

Na sledećim linkovima možete ispratiti:

- Andreja Bracanovića, doktoranda na Pravnom fakultetu Univerziteta Donja Gorica (UDG) https://www.youtube.com/watch?v=BzdvoK9uuPY 

- Dušana Romčevića, predstavnika srbijanske Komisije za hartije od vrijednosti https://www.youtube.com/watch?v=2mDX3xtZsaM 

- Milojka Spajića, ministra finansija i socijalnog staranja https://www.youtube.com/watch?v=ZDsXT6FIuI4 

Last modified on %PM, %18 %601 %2021 %14:%Mar
Rate this item
(0 votes)