facebook  twitter

Poziv na radionicu za praktičare kreativnih industrija u Podgorici

10 mar 2021
712 puta

Tim projekta CREATIVE@CBC Vas poziva da se 12.03.2021. pridružite radionici namjenjenoj praktičarima kreativnih industrija iz Podgorice. Početak dvosatne radionice je predvidjen za 11h, a lokacija radionice će biti Hotel CUE Podgorica (Centre Ville Hotel and Experience).

Mapiranje kulturnih i kreativnih industrija targetira zvanično registrovane subjekte, freelancer-e, start up timove i firme različitih oblasti kreativnih industrija kao što su vizuelne umjetnosti, dizajn, film, fotografija, arhitektura, računarsko programiranje, umjetnički i tradicionalni zanati i sl. Istraživanje će se zasnivati na zvaničnim podacima iz finansijskih izvještaja i neformalnih kanala.

Radionica u Podgorici biće organizovana radi prikupljanja povratnih informacija kreativne zajednice i donošenja zaključaka koji će se ticati interesa i zahtjeva kreativnih industrija.

Cilj radionice je utvrditi osnovne karakteristike i dobiti uvid u trenutno stanje kreativne industrije na području Podgorice, poput potreba kreativne industrije, njenih slabosti i prednosti te prijedloga i preporuka za podsticanje razvoja spomenute industrije.

Rezultati mapiranja biće objedinjeni u regionalnoj publikaciji koja će služiti kao osnova za ostale aktivnosti i saradnje planirane projektom, kao i definisanje novih inicijativa podrške, koje će se uputiti ključnim donosiocima odluka.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite na adresu creativelab4me@gmail.com najkasnije do četvrtka 11.marta 2021.