facebook  twitter

Sastanak sa koordinacionim timom za pripremu narednog Samita u okviru Berlinskog procesa

U ambasadi Republike Poljske u Podgorici, 26. februara 2019. godine održan je sastanak na temu „Odnos civilnog društva i vlade u procesu integracije Zapadnog Balkana sa EU“. Učesnici u razgovoru sa predstavnicima civilnog sektora iz Crne Gore bili su Nj/e Artur Dmochowski, ambasador Republike Poljske u Crnoj Gori, g-đa Anna Kasprzak, drugi sekretar u ambasadi, kao i koordinator Western Balkans Summit 2019, g-din ambasador Wiesław Tarka i članica koordinacionog tima, g-đa Beata Jaczewska.

Tokom sastanka svako od učesnika iznio je vlastitu percepciju odnosa između civilnog društva i vlade u procesu integracije sa EU. Ipak, dominantna tema sastanka bila je priprema Samita koji se u okviru Berlinskog procesa ove godine organizuje od strane poljske Vlade u Poznanju 05. i 06. jula. Kao učesnici, konstatovali smo napredak u načinu konsultacija i pripreme u odnosu na prethodne samite i izrazili očekivanje da će proizvodi ovog samita imati za posljedicu realizaciju zaključaka po osnovu dokumenata koja budu usvojena na ovom skupu.

Na sastanku sa kolegama iz sektora, koordinator programa ADP-Zid, Igor Milošević, imao je priliku da kandiduje nekoliko tema koje su povezane sa temama od interesovanja koordinacionog tima, kojeg vodi g-dinTarka, kao što su mladi i braindrain. Za biznis i CSO forum koji će biti sastavni dio ovog samita ADP-Zid je kandidovao YouSEE Platform Statement for Regional Policy Transformation true social innovation in pre-accession period koja je nastala kao proizvod regionalne saradnje na prostoru Balkana i Turske u proteklih nekoliko godina. Pored ovog dokumenta, kroz diskusiju su učesnici došli do zaključka da bi razvoj dokumenta koji bi podstakao transformaciju lokalne zajednice doprinio efikasnom razvoju i transformaciji društva kao bitnom koraku ka kvalitetnijoj integraciji regiona Zapadnog Balkana u EU.

Više u ovih kategoriji... « Radi se o tebi U zakonu piše »