facebook  twitter

U Beogradu održan prvi sastanak sa partnerskim organizacijama u sklopu regionalnog projekta WeB4YES

15 mar 2018
3223 puta

U okviru projekta WeB4YESInicijativa organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanja mladih u Beogradu je 13. i 14. marta održan prvi sastanak sa predstavnicima partnerskih organizacija.

 

Predstavnici partnerskih organizacija su se tokom sastanka bolje upoznali sa organizacijama partnera, WeB4YES projektom, kao i sa projektnim aktivnostima i planiranim rezultatima, ali i da utvrde metodologiju praćenja realizacije projekta i evaluacije kvaliteta.
Projekat WEB4YES je regionalna inicijativa usmjerena na osnaživanje organizacija civilnog društva za učešće u donošenju odluka i predlaganje izmjena u politici zapošljavanja mladih u šest zemalja Zapadnog Balkana. U okviru projekta planira se formiranje nacionalnih i regionalnih foruma na temu zapošljavanja, zapošljivosti i preduzetništva mladih; treninzi na temu aktivnog zagovaranja za izmjene praktičnih politika; program finansijske podrške za organizacije civilnog društva, kao i formiranje Internet platforme za lakši pronalazak posla namjenjen mladima u regionu.
Sam projekat WeB4YES je prije svega usmjeren na mlade nezaposlene stanovnike regiona, te su predstavnici partnerskih organizacija razmjenili svoja iskustva, znanja i primere dobre prakse na temu poboljšanja uslova za zapošljavanje i preduzetništva mladih. Postavljeni su temelji za Nacionalne forume i regionalni forum na temu zapošljivosti mladih koji će biti organizovani u predstojećim mjesecima.
Koordinator projekta je Beogradska otvorena škola, a partneri na projektu su Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid (Crna Gora), NVO Lens (Kosovo), Asocijacija Beyond Barriers (Albanija), Institut za omladinski razvoj – KULT (Bosna i Hercegovina), Nacionalni omladinski savjet Makedonije i Međunarodni centar Olof Palme (Švedska). Projekat WeB4YES će trajati 36 mjeseci, u periodu od decembra 2017. do decembra 2020. godine.