facebook  twitter

Preko 9 500 građana u akciji Let's do it, Montenegro!

14 sep 2018
90811 puta

Akcija "Let's do it, Montenegro!", ove godine pod sloganom "Nastavljamo drugačije" je realizovana danas, 14. septembra 2018. na teritoriji 21 crnogorske opštine i to: Šavnik, Berane, Podgorica, Tuzi, Golubovci, Cetinje, Pljevlja, Danilovgrad, Ulcinj, Bar, Tivat, Kotor, Budva, Herceg Novi, Žabljak, Andrijevica, Petnjica, Kolašin, Bijelo Polje, Rožaje, Nikšić, Mojkovac.

Akcija je trajala od 9 do 13 časova, tokom koje je više od 9 500 učesnika prikupilo najmanje:

-       2 164 kese otpada

-       77 kubika biljng i građevinskog otpada

-       9 kontejnera

-       45 kamiona otpada

-       46 tona otpada

nelegalnog otpada! Većina Opština je za svoje građane obezbijedila materijal za rad, hranu i osvježenje, kao i odvoz prikupljenog otpada.

Medijski partner kampanje bila je RTCG, Delegacija EU u Crnoj Gori podržala akciju nekoliko dana prije realizacije, a Nacionalni parkovi Crne Gore su podržali akciju time što su obezbijedili nagrade za najaktivnije koordinatore, grupe i pojedince.

Cilj ove akcije, da se podstaknu svi građani na aktivnije učešće u svojoj zajednici, je postignut – a ostvarenje postavljenih sekundarnih ciljeva, revitalizacija i unapređenje socijalnog kapitala, je dokazano kroz djelovanje velikog broja ljudi i različitih subjekata u akciji.

Lets to it, Montenegro! je još jednom pokazao da samo zajedno možemo da unaprijedimo ambijent u kojem živimo!