Odštampajte ovu stranicu

Uspješna priča preduzetnika domaćina iz Portugala

09 dec 2019
9405 puta

Prije dvije godine dobio sam neočekivani poziv iz posredničke organizacije (u pitanju je bio program Erasmus za mlade preduzetnike) za koji nikad nisam cuo i uspio sam da dogovorim online sastanak sa slovenačkom preduzetnicom Urškom Merljak.

Sjećam se da sam bio prilično iznenađen predlogom da ugostim novu preduzetnicu i zapitao sam se da li mogu to da izvedem. To me je samo podsjetilo koliko je važno imati „mentora“ nekoga ko će biti uvijek tu za tebe, da ti pomaže i da te uči. Bio sam student Erasmusa 1998/1999. godine, a Urška me je nekako podsjetila na taj period i ubrzo sam shvatio da je ovo nešto što moram da uradim!

To je bila odlična prilika i za mene i za moj posao. Imati Uršku kao novu preduzetnicu bilo je izvanredno iskustvo i mogu reći da je razmjena zauvjek promijenila naše živote. Biti preduzetnik domaćin znači preuzimanje velike odgovornosti , a rad zasnovan na međusobnom poštovanju i povjerenju omogućio nam je da poboljšamo svoj profesionalni odnos koji će nadam se prerasti u prijateljstvo!

Vjerujem da su poslovna dostignuća održiva realnost samo onda kada su zasnovani na povjerenju i kroz ovaj program smo oboje naučili da je vrednujemo još više. Vjerujte u sebe, vjreujte u druge i vjerujte u Univerzum. Uz Uršku kroz njeno znanje i interesovanje uspio sam da se ponovo povežem sa svojim afričkim korjenima (rođen sam u Mozambiku). Kao rezultat toga, moj posao je stekao dublji nivo značenja. Takođe se osjećam ponosnim što sam doprinjeo Urškinim dostignućima u stvaranju njene sopstvene kompanije - INTINITI, psihoterapija i ples, Urška Merljak s.p. –

Još jedno veliko dostignuće je to što ću uskoro imati privilegiju da budem dio velikog međunarodnog festivala koji Urška organizuje - INTINITI – Dance-Bliss-festival, koji će se u Sloveniji održati u oktobru 2017. godine. Pozvan sam kako bih pomogao da se događaj promoviše, kao i da budem moderator i voditelj eventa. Urška takođe promoviše mene i moje usluge širom svijeta na web stranici festivala.

Sve u svemu, ovo je bilo predivno iskustvo za Uršku i mene i dokaz da se sve događa sa razlogom!