facebook  twitter

Uspješna priča preduzetnice iz Italije

11 sep 2019
8764 puta

Andrea je za program EYE saznala preko prijatelja i odmah je odlučila da se prijavi kako bi razvila svoje znanje i vještine u oblasti ljudskih prava, posebno u vezi sa kriminalizacijom solidarnosti i slobode izražavanja. Sa druge strane, Jan Keulen je otkrio program EYE zahvaljujući članu njegove organizacije. Oduševljen programom, prijavio se kao preduzetnik domaćin verujući da bi EYE mogao predstavljati istinsku priliku za jačanje njegove mreže širom Evrope.

Andrea je boravila u Holadniji 3 mjeseca.

Andrea i Jan su radili na dva projekta: na sastanku eksperata o primjeni rezolucija Savjeta bezbjednosti UNa i na razvoju baze podataka o njemačkim i holandskim sudskim predmetima koji se odnose na suzbijanje slobode izražavanja zagovornika ljudskih prava. Prvi projekat bio je direktno dodijeljen Andrei, koja je bila zadužena od a do z. Drugi je još uvek u toku i mogao bi se proširiti i na italijanske sudske predmete zahvaljujući budućoj poslovnoj saradnji Andree i Jana.

Oba preduzetnika su izuzetno zadovoljna saradnjom i voljeli bi da nastave sa tim. Trenutno razvijaju svoj zajednički projekat za širenje podružnice koja je već pokrenuta u Holandiji. Buduće predstavništvo će raditi na italijanskim sudskim predmetima u vezi sa napadima na slobodu izražavanja i kršenjem člana 10 Evropskog suda za ljudska. Jan-ova mreža obezbijediće Andrei pristup svojoj bazi podataka, a Andrea će imati priliku da razvije sopstvenu mrežu i kontakte.
Više o programu možete pronaći na linku: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/ ili nas možete kontaktirati putem email adresi hosting.zid@gmail.com