facebook  twitter

i2space MeetUps – Berane i Rožaje

05 nov 2020
10987 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid (ADP-Zid) 15. oktobra organizovala je dva i2space MeetUp-a u Rožajama (Centar za kulturu Rožaje) i Beranama (hotel Berane).

Na i2space MeetUp-u učesnici su imali priliku da se informišu o mogućnostima koje nudi konkurs “Samozapošljavanje i društveno preduzetništvo za mlade”. Pravo učešća na obuci imali su svi mladi iz Crne Gore koji su razmišljali o razvoju sopstvenog radnog ambijenta, pokretanju biznisa, razvoju starup-a.

Takođe, tokom MeetUp-a preko Zoom aplikacije, učesnici su imali mogućnost da čuju iskustva pobjednika “i2space Challenge days”-a, koji je realizovan u maju mjesecu ove godine. Miloš Laković iz DLM tima im je govorio o nastanku njihove biznis ideje, kao i o izazovima i poteškoćama sa kojima su se susretali u samom procesu takmičenja.

Događaj se realizuje u okviru projekta “Samozapošljavanje i socijalno preduzetništvo za mlade”, podržanog u okviru prekograničnog programa Crna Gora – Kosovo, finansiranog od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore.

 

 

4.JPEG