facebook  twitter

Šta sada kada si poslao ideju?

19 maj 2020
11324 puta

Sa isticanjem roka za slanje ideje, i život se polako vraća u „normalu“. Kafići su otvoreni, nema zabrane izlazaka, i čini se sve je opet u redu. Međutim, obnova se neće za sve isto odvijati. Neke sfere će ostati duže pod uticajem i imaće mnogo posledica usled svih dešavanja i promjena izazvanih koronom.


Iako ne možemo da utičemo na sve što nam se dešava, isto tako imamo mogućnost da bar nad nekim stvarima preuzmemo kontrolu. i2 Space Challenge Days smo pripremili baš za one pojednice koji žele da zauzmu proaktivan i konstruktivan stav bez obzira na okolnosti.


Za tebe koji/a si, zajedno sa svojim timom, poslao/la svoju ideju, vrijeme tek počinje. Ukoliko si iskoristio/la vrijeme i zaista okupio/la društvo sa ciljem da sa inovativnom idejom učestvujete na #i2space Challenge days, znači da si jedan/na od onih koji vjeruje u snagu promjena, i kao takav/va spreman/na da ih izneseš. Čestitamo ti na želji i entuzijazmu da uradiš nešto ne samo za sebe, nego i za čitavu zajednicu.


Naredni koraci?


S obzirom na veliki broj prijava koji je stigao, i naš zadatak da među njima odaberemo najviše 10 ideja koje, u ovom trenutku, imaju najviše potencijala za razvoj, sve prijavljene ideje neće biti u mogućnosti da pređu u sledeći krug izazova.


Ukoliko ideja tebe i tvog tima ovaj put ne bude izabrana – ne brini! To ne znači da je ideja loša ili da nije kvalitetna, već da mi trenutno možemo najviše da doprinesemo idejama 10 timova koje smo selektovali. Ipak, kao učesnici izazova bićete u mogućnosti da učestvujete i pratite kurseve koji se organizuju u okviru i2 Space inkubatora. Konkretno, moći ćete da pratite kurseve o sledećim temama:

  • Kodiranje i prilagođavanje veba 
  • Elektronika / 3D štampanje 
  • Digitalni marketing
  • Grafički dizajn
  • Fotografija

Zahvaljujemo vam na učešću i nadamo se da vas neće obeshrabriti za neka buduća takmičenja!

10 timova, čije ideje budemo prepoznali kao one sa najviše potencijala, dobiće obavještenje, putem e-mail-a, sa uputstvima i detaljima za naredne korake. Ono što vas očekuje jeste online rad sa mentorima na razvoju ideje, pripremanje prezentacije i njeno pitch-ovanje pred žirijem.


Još jednom želimo svima da se zahvalimo na učešću, i da kažemo da se zaista radujemo vašem početku rada na razvoju ideje!


Podsjećanja radi, nagrade su predviđene za 5 timova.

5 najboljih timova dobija:
– 4 dana boot kampa;
– korišćenja 6 mjeseci prostora i opreme u i2 Space inkubatoru;
– mentorske podrške do procesa izrade prototype-a;
– asistiranja u dobijanju venture capital kroz povratna ili nepovratna sredstva kod donatora ili fondova.

U međuvremenu, ukoliko imate nekih pitanja, pišite nam na: i2spacepg@gmail.com