facebook  twitter

KREATIVNI HUB - NAJBOLJIH 50 IDEJA IZ 10 ZEMALJA EVROPE

02 jul 2019
109492 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, partnerskim organizacijama iz Dunavskog regiona i uz podršku Evropske omladinske prijestonice Novi Sad sprovodi projekat za mlade pod nazivom 50 Ideja za Evropu – Novi lideri, nove mogućnosti.


U periodu od 26. do 28. juna u Novom Sadu realizovan je Kreativni hab sa ciljem da se multiplikuje energija i kreativnost mladih kroz trodnevni intezivni forum za razvoj ideja u okviru kojeg su nagrađeni učesnici imali priliku da dalje oblikuju svoje ideje i osmisle njihovu zajedničku realizaciju - čija je implementacija planirana do juna 2020. godine.
Cilj projekta jeste angažovati, povezati i osnažiti predstavnike mladih i omladinu uopšte iz 10 zemalja Dunava (i Crna Gora) kroz projekat 50 Ideja za Evropu - Novi lideri, nove mogućnosti, kao i doprinijeti aktivnom učešću mladih u projektovanju i implementaciji inovativnih ideja širom Evrope. Projekat se finansira iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja, Pokraijnskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada kako bi se ostvarili ciljevi Omladinske prijestonice Evrope 2019. #OPENS2019


Osim učesnika iz Crne Gore, Kreativnom habu su prisustvovali i mladi iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke Republike, Slovačke, Slovenije, Srbije, Rumunije i Moldavije.


Jedna od učesnica iz Crne Gore, Dragana je istakla da: ‘’Forum u Novom Sadu bio je jedno novo i nesvakidašnje iskustvo. Forum nam je dao priliku da se istaknemo svojim idejama kao i da shvatimo da mi činimo važan pokretač razvoja buduće Evrope u kojoj ćemo živjeti i mi, kao i generacije nakon nas. Imali smo priliku steći vrijedna znanja iz oblasti javnog zagovaranja ideja, o njihovom marketingu, o koracima ka ostvarenju svojih ideja kao i priliku umrežavanja sa sjajnim i perspektivnim mladim ljudima. To nam je pomoglo da osmislimo sjajne ideje kojima ćemo napraviti korak ka boljoj Evropi. Ovakav vid foruma osnažuje i buduće generacije da skupe hrabrost i istupe naprijed sa svojim idejama, da ih cijela Evropa čuje, jer, ovo nam upravo i stavlja do znanja da se dobre ideje daleko čuju.’’