facebook  twitter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

No hate speech regionalni bus

Udruženje za mlade Srbije u narednom periodu realizovaće regionalni projekat ’’No hate speech regionalni bus“ koji je podržan od strane Savjeta Evrope. Projekat će se sprovoditi u Crnoj Gori uz pomoć Uprave za mlade i sport, obrazovnih institucija i nevladinih organizacija.

U okviru projekta biće organizovana petodnevna regionalna  turneja sa ciljem da se promoviše ’’Pokret za borbu protiv govora mržnje’’ ( No hate speech movement), kao i da se podigne nivo svijesti o posljedicama koje govor mržnje na interneti ima na svakodnevni život ljudi, naročito mladih.

Pedeset mladih  volontera iz sedam zemalja (Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Slovačka), autobusom će zajedno putovati kroz pomenute države kako bi promovisali kampanju.

Predstavnici svake zemlje biće u prilici da organizuju razne aktivnosti kako bi upoznali javnost sa problemima vezanim za govor mržnje na internetu. Svaka postoja nekoj od zemalja u sklopu petodnevne turneje sastojaće se od sledećih aktivnosti:

-       Sastanci sa nadležnim organima ( ministarstva nadležna za pitanja mladih, Nacionalni komiteti za borbu protiv govora mržnje )

-       Organizovanje javne manifestacije sa ciljem da se podigne svijest javnosti o posljedicama govora mržnje na internetu ( FLASH MOB, pokretna izložba)

-       Kulturne i obrazovne aktivnosti koje će doprinjeti boljoj povezanosti zemalja koje učestvuju u projektu

Predviđeno je da se regionalna turneja održi u periodu od 27.08.2014. do 31.08.2014. godine, autobus će krenuti iz Beograda, dok je dolazak u Podgoricu planiran za 30.08.2014 godine. Tada će se na glavnom gradskom trgu u Podgorici sa početkom u 11 časova održati flash mob, kao i pokretna izložba koja će omogućiti posjetiocima da se upoznaju sa kampanjom ’’No hate speech regionalni bus“.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da toga dana budu na Trgu Republike u Podgorici i na taj način svojim prisustvom doprinosu borbi protiv govora mržnje. Zajedno kažimo NE GOVORU MRŽNJE!

 

 

Volontiranje

Prepoznali ste problem u zajednici, želite da uključite građane u...

Podrška organizacijama

Akteri lokalne zajednice su svi oni koji učestvuju u životu...

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o volonterskom

Zakon o volonterskom radu

Aktivizam

Aktivizam

ADP- Zid je kao Nacionalni volonterski servis ostvario partnerski odnos...

Volonterski kutak

Volonterski kutak

Ovo je strana svih novih volontera ADP-Zida. Ovo je rezultat...

KONKURS

KONKURS

Godišnja nagrada za volonterizam

Zajedno protiv poplava, volonterski kampovi u Srbiji

Nevladina organizacija Mladi istraživači Srbije u saradnji sa lokalnim partnerima...