facebook  twitter

Uspješna priča naše preduzetnice Dijane Krkotić

17 Jul 2019
8560 times

Dijana Krkotić je mlada preduzetnica koja se bavi turizmom 10 godina, a kao vlasnica agencije Doclea Travel & Tours posluje 2 godine. Prateći dešavanja na globalnom i domacem trzistu, shvatila je u kom pravcu zeli da razvija svoj biznis - a to je incoming turizam, i dovođenje stranaca u Crnu Goru.

Nova preduzetnica:                                           Preduzetnik domaćin:

Dijana Krkotić                                                      Pierluigi Berttoti

 

Sektor aktivnosti:                                             Sektor aktivnosti:

Hotel, turizam, turističke usluge                            Hotel, turizam, turističke usluge

 

Period razmjene: 03/2019 do 04/2019

Trajanje razmjene: Mjesec ipo dana

 

Dijana je boravila u Italiji, na razmjeni koja je trajala nešto manje od 2 mjeseca u agenciji koja se bavi prodajom inostranih destinacija, ali Crnu Goru još nisu imali na listi. Taj nedostatak Dijana je iskoristila i predstavila im svoj proizvod, tj.destinaciju Crnu Goru.

Doclea Travel & Tours je DMC ( destination management company) koja se bavi pružanjem cjelokupne turističke usluge na teritoriji Crne Gore: avio karte, transferi, smještaj, izleti, ture, višednevni paketi.

Easy Nite je turistička agencija u Torinu. Sa skoro trideset godina iskustva, ova turistička agencija obuhvata sve aktivnosti turizma pod jednim brendom. Njihova filozofija je da zadovoljavaju potrebe turista, nudeći im savjete, stručnost i pomoć. Dijanin mentor Pierluigi je rekao da je ovaj program veliko iskustvo za sve njih i da planira ugostiti drugog poduzetnika.

"Za Italiju, tačnije Torino, sam se odlučila jer imamo avio povezanost direktnim letovima, a postoji i istorijska povezanost sa Jelenom od Savoja. Takođe, svega par od mnoštva agencija je imalo Crnu Goru u ponudi. Tako da sam to prepoznala kao šansu za otvaranje novog tržišta za obije strane. Našla sam agenciju koja me primila i napravila sam eno-gastronomsku i kulturno-istorijsku turu koju će oni prodavati svojim klijentima, a zatim ih ja dočekati i pružiti svu potrebnu uslugu."

Ova priča se može nazvati uspješnom, jer su zajedno radili na kreiranju turističkih aranžmana. Nakon Dijaninog boravka u Italiji, vrlo brzo zatim u Crnu Goru je došao i njen mentor i budući saradnik Pierluigi Betrotti, koji se upoznao sa proizvodom koji će prodavati. Prva grupa iz Italije planirana je u septembru 2019. Osim što su postali saradnici, postali su i prijatelji.