facebook  twitter

Preduzetništvo za mlade

Harrier ima laboratoriju i radnju u kojoj proizvodi i prodaje svoje umjetničke kreacije. Odlučio je da učestvuje u programu jer su ga impresionirala pozitivna iskustva drugih kolega iz Matere kao i činjenica da su mnogi lokalni umjetnički biznisi uspjeli da razviju saradnju sa novim preduzetnicima koje su ugostili.

Nepredvidiva iskustva su me uvijek privlačila zbog toga što su jedan od načina da bolje upoznamo sebe i svoje mogućnosti, ali i da učimo neke stvari koje je teško učiti iz knjiga ili sa interneta. Tako sam doživjela i ovu razmjenu za koju sam saznala peko ADP Zid i mjesecima prije nego što će se realizovati. Radovala sam se u svim pripremnim fazama koje su prilično jasne i uz pomoć koordinatora moguće ih je savladavati u predviđenim rokovima. 

Dijeleći istu strast prema radu sa mladima, Emin Temalj (Crna Gora) i Robin Riedel (Njemačka) oboje su aktivni na polju razvoja projekata za mlade.

Dijana Krkotić je mlada preduzetnica koja se bavi turizmom 10 godina, a kao vlasnica agencije Doclea Travel & Tours posluje 2 godine. Prateći dešavanja na globalnom i domacem trzistu, shvatila je u kom pravcu zeli da razvija svoj biznis - a to je incoming turizam, i dovođenje stranaca u Crnu Goru.

ADP-Zid vas poziva na Info sesiju koja će biti održana u EU Info Centru u Podgorici, u srijedu, 08. maja sa početkom u 09.00 časova.

Gonzalo Palomo je doktor veterinarske medicine koji radi na organskoj poljoprivredi i organskoj proizvodnji kravljeg mlijeka. Takođe stvara mrežu profesionalaca koji služe malim i srednjim preduzećima i poljoprivrednicima, kako bi dodali vrijednost sektoru agrobiznisa.

Četvrti Forum Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR) i drugi Forum Jadransko-jonske privredne komore, gradova i univerziteta, održaće se u Budvi, 7-8. Maja 2019. godine, pod sloganom „Integracija za ljude, razvoj za region“.

Evo pet uobičajenih znakova da je startup u dobroj formi. Ako izjave nisu tačne, to je crvena zastavica koju želiš da provjeriš i ispraviš što prije.

WRIHA je postala inovativni start up 2012. godine. Da bi komercijalizovao i distribuirao svoju medicinsku opremu, Mauricio je odlučio da učestvuje u Erasmusu za mlade preduzetnike i otišao je u Njemačku koja ima najveće evropsko tržište medicinskih uređaja.

Da šanse postoje i da ih treba iskoristiti govori nam Dijana Krkotić koja će u naredna dva mjeseca boraviti u Italiji, na razmjeni za mlade preduzetnike. Svoj boravak u Italiji će iskoristiti da stekne nove kontakte, iskustva i znanja i približiće Crnu Goru novom tržištu.