Print this page

Child Friendly Tourism

Turizam je društveno značajan fenomen i uzimajući u obzir njegovu više dimenzionalnu prirodu, on igra značajnu ulogu u osnaživanju zajednice domaćina i unapređenju društveno-ekonomskih promjena. Turizam prilagođen potrebama djece kao dio turističke industrije može igrati značajnu ulogu u osnaživanju lokalnog stanovništva. Ova aktivnost pruža relativno dobru osnovu za razvoj područja koje se nalazi u turističkom smještaju za djecu, što takođe može olakšati i pružiti dobre mogućnosti za zapošljavanje u ruralnim područjima i mogućnosti prikupljanja prihoda i imati posebno važnu ulogu u rehabilitaciji i modernizaciji ruralnog područja.

Zapravo, ova vrsta turističke ponude razvijena je kao oblik turizma u cilju održivog razvoja zajednice, i obzirom na nerazvijenost punih potencijala turizma opštine u kojima će se implementirati projekat će imati značajne beneficije uključujući i raznolikost ponude koja je dostupna turistima i svim zainteresovanim posjetiocima.


Projekat je fokusiran na sadržaj turističkih kriterijuma prilagođenih djeci koji bi mogli kreirati za putovanja i turizam. Pod fizičkim uslovima, prostori treba biti projektovani u skladu sa djecom, razgovaralo se o slobodnom vremenu dece u prisustvu obrazovanih animatora i obezbeđivanju hrane bez aditiva za zdravu ishranu dece. Dodatno, treba naglasiti i važnost da se kriterijumima dodaje obuka djece o pravima djece i komunikaciji s djecom. Naglašena je važnost zaštite životne sredine u turističkim sredinama i naglasila bi se važnost da osoblje treba da ima prvu / hitnu pomoć kako bi mogli intervenirasti u hitnim slučajevima. Cilj održavanih obuka i informativnih kampanja biće i podizanje svijesti o pravima djece i sprečavanju nasilja nad djecom na putovanjima i turizmu, te podrška osoblju i klijentima koji mogu pomoći djeci korištenjem zaštitnih i preventivnih mehanizama.

Related items