facebook  twitter

XVII GODINA - Poziv za nominaciju za GODIŠNJU NAGRADU ZA VOLONTERIZAM

20 okt 2023
10308 puta

Nacionalni Volonterski Centar, Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid sedamnaestu godinu za redom raspisuje konkurs povodom dodjele Godišnje nagrade za volonterizam. Volontiranje pruža jačanje zajedničkih vrijednosti i solidarnosti prema zajednici, povezuje ljude različitih statusa, pruža mogućnost stvaranja boljeg i inkluzivnijeg društva.

Svi pojedinci, organizacije, kompanije, institucije ili medijske kuće koji su bili jedni od ključnih nosioca doprinosa razvoju kulture volontiranja na nacionalnom nivou, imaju priliku za nominacijom Godišnje nagrade za volonterizam za 2023. godinu.

Godišnja nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije i to:

I – Nagrada za volontera/ku godine;
II - Godišnja nagrada za volonterizam.

Godišnju nagradu za volonterizam dodjeljujemo da bi svaki doprinos zajednici kroz razvoj i afirmaciju volontiranja bio prepoznat kao nosilac pozitivnih promjena u društvu, kao i da su svi pojedinačno svojim zalaganjem uticali na razvoj volontiranja u Crnoj Gori. U proces selekcije ući će svi koji budu imali potpuno ispunjenu prijavu isključivo sa aktivnostima koje su realizovane tokom 2023. godine.

Kandidati se mogu nominovati putem linka https://shorturl.at/klSW0 ili isti mogu naći i na sajtu www.zid.org.me . Za dodjelu Godišnjie nagrade za volonterizam, kao i za nominaciju ne postoji starosno ograničenje.

Kandidati (pojedinac/ka, organizacija civilnog društva, institucija, ustanova, kompanija, udruženje) mogu biti kandidovani samo za jednu od kategorija, a jedna osoba može kandidovati maksimum po jednog kandidata u svakoj od kategorija.

Rok za podnošenje nominacija za Godišnju nagradu za volonterizam je 20. novembar 2023. godine.

Prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Za sva dodatna pitanja ili informacije možete nas kontaktirati putem telefona na broj 067 210 848 ili putem e-mail adrese info@zid.org.me