facebook  twitter

Edukacijom do ideje

17 maj 2022
13919 puta

NVO Centar za omladinsku edukaciju nastavlja sa besplatnim edukativnim radionicama za mlade koje će se realizovati u više od 15 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award - SIA). U okviru ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da se informišu o koncepu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju svoju ideju.

Naredne tri radionice namijenjene su mladima u sjevernoj regiji, a realizovaće se u Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima u periodu od 18-20. maja. Zainteresovani se mogu jednostavno prijaviti putem linka https://bit.ly/3FN4pA4, gdje mogu pronaći sve neophodne informacije o ovim događajima.

Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Beču.

Svoju ideju zainteresovani starosne dobi od 15 do 30 godina (pojedinačno ili u timu) mogu prijaviti do 31. maja tako što će ispuniti jednostavnu aplikacionu formu na SIA veb sajtu (https://sia.click/me).

Podršku organizaciji ovih radionica pružaju lokalne samouprave Bijelo Polje i Pljevlja, kao i Regionalni biznis centar Berane.

O programu Social Impact Award:

SIA program pokrenuli su 2009. godine Impact Hub i Univerzitet za biznis i ekonomiju u Beču, u partnerstvu sa Erste Fondacijom. U Crnoj Gori ove godine program sprovodi NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Erste banke, Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Investiciono-razvojnog fonda, kompanije Kodio i Glavnog grada Podgorica.

Pored generalnih pokrovitelja, partneri programa su i kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i Crnogorski Telekom, zatim udruženja Privredna komora Crne Gore i ICT Cortex, a podršku programu pružaju i Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Mediteran, Neregelia, Hotel Hilton Podgorica i The Chedy Luštica Bay.

Za više informacija se možete obratiti putem mejla: natalija.boskovic@socialimpactaward.net ili kontakt telefona: 069 841 291