facebook  twitter

Poziv za ESC (nekadašnji EVS) volontera za Švedsku

12 jul 2019
107099 puta

Dragi/e volonteri/ke,


Ukoliko želiš da postaneš ESC (nekadašnji EVS) volonter, imaš između 20 i 30 godina, želiš da radiš na promociji socijalne uključenosti, da učiš jezik, upoznaš drugu kulturu, kao i da se družiš sa mladima između 16-25 godina, pozivamo te da se prijaviš za projekat u Švedskoj, koji traje godinu dana i to od početka septembra.


Projekat INcludi koordiniše organizacija Navigocentrum iz Östersund, Švedska. Östersund je grad u srcu Švedske koji se nalazi pored velikog jezera Storsjon.


Opšti cilj INcludi projekta je promovisanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti. Osjećaj solidarnosti i inkluzije je važan ključni faktor blagostanja u životu ljudi.
U ovom projektu imaš priliku da stičeš znanja ponajviše o radu s mladima.


Svakodnevno ćeš susresti mlade između 16-25 godina koji nisu u školi ili na poslu. Bićeš angažovan/a da ih podržiš pojedinačno ili u grupi, u organizovanju aktivnosti sa ciljem da se mladi ljudi više uključe u društvo, poboljša njihovo zdravlje, upoznaju nove ljude i testiraju nove moguće aktivnosti. Takođe ćeš učestvovati u organizovanju radionica za promociju ESC i drugih mogućnosti za mlade ljude. Sve aktivnosti u okviru projekta imaju cilj pružanja prilika mladima da se približe poslovima, studijama ili obuci. Smještaj, hrana, kao i putni troškovi su pokriveni.


Ukoliko ti se projekat čini interesantnim i motivisan/na si da provedeš u drugoj zemlji 12 mjeseci, pošalji nam svoj CV i motivaciono pisemo na mail: adp.zid@gmail.com